Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Majonnäs

4 port.

1-2 äggulor
1/2 tsk senap
1-2 tsk saft av pressad citron
1 krm salt
1 krm vitpeppar
1/2 msk vinäger
2-3 dl matolja

Se till att samtliga ingredienser har samma temperatur. Blanda äggula, senap, citronsaft, salt, peppar och vinäger i en rundbottnad skål som står stadigt. rör med en visp eller träsked / trägaffel. Tillsätt oljan under kraftig omrörning, först droppvis och därefter i en fin stråle. (Därvid binder äggulan oljan till en emulsion). Tillsätt ett par skedar kallt vatten om majonnäsen blir för tjock. Såsen går utmärkt att göra i mixer eller food-processor. Om majonnäsen vill skära sig gör så här: Börja om med en äggula i en ren skål. Tillsätt under kraftig omrörning lite i taget av majonnäsen.