Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Ljummen Laxsallad

4 port.

400 g laxfilé
6-8 potatisar av en fast sort, ca 500 g
1 rödlök
1 knippe rädisor
1 rucolasallat

(Rucolasallatens kryddiga arom smakar härligt till lax. Hittar man inte rucola kan man prova färsk basilika eller persilja istället)

1/2 isbergssallat
2 msk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar

Koka potatisen med skal. Skala och skiva löken. Skiva rädisorna. Hacka drygt hälften av rucolasallaten fint. Blanda löken, rädisor, hackad rucolsallat, vinäger, olja, vatten, salt och peppar i en vid salladsskål. Dela isbergssallaten. Skär laxen i 2 cm stora tärningar och stek dem hastigt i olja i en stekpanna. Salta lätt. Skala och dela potatisen i bitar när den fortfarande är varm. Blanda den med grönsaksdressingen. Vänd ner resten av rucolabladen, isbergssallaten och laxen. Servera salladen medan den fortfarande är ljummen.