4 port.
400 g laxfilé
6-8 potatisar av en fast sort, ca 500 g
1 rödlök
1 knippe rädisor
1 rucolasallat
(Rucolasallatens kryddiga arom smakar härligt till lax. Hittar man inte rucola kan man prova färsk basilika eller persilja istället)
1/2 isbergssallat
2 msk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
Koka potatisen med skal. Skala och skiva löken. Skiva rädisorna. Hacka drygt hälften av rucolasallaten fint. Blanda löken, rädisor, hackad rucolsallat, vinäger, olja, vatten, salt och peppar i en vid salladsskål. Dela isbergssallaten. Skär laxen i 2 cm stora tärningar och stek dem hastigt i olja i en stekpanna. Salta lätt. Skala och dela potatisen i bitar när den fortfarande är varm. Blanda den med grönsaksdressingen. Vänd ner resten av rucolabladen, isbergssallaten och laxen. Servera salladen medan den fortfarande är ljummen.