4 port.
2 regnbågar á 500 g eller 4 portionsstora
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 msk fin olivolja
rivet skal och pressad saft av lime
2 avokado
1 dl lätt créme fraiche
100 g löj- eller stenbitsrom
1 dl hackad gräslök
Sätt ugnen på 225°. Rensa, skölj och torka fisken med papper. Lägg fiskarna på ett ugnssäkert fat. Skala och skär vitlöken i klyftor. Stick små hål och stoppa in vitlöken här och där i fiskarna. Krydda ut- och invändigt med salt och limeskal. Häll över oljan och limesaften. Stek i mitten av ugnen 15-25 minuter tills den har fått fin färg. Skala och kärna ur och mosa avokadorna. Blanda moset med lätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera med avokadoröra, rom och gräslök. Stek potatisklyftor samtidigt i ugnen och servera till.