Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Laxtatar

4 port.

200 g gravad lax
100 g kallrökt lax
1 dl crème fraiche
1 msk torrt vitt vin
1/2 tsk grönpepparkorn

TILL GARNERING:

4 äggulor
4 lökringar
4 msk kapris
4 msk finhackad rödlök
4 dillkvistar
citronklyftor

Mal gravlaxen på köttkvarn eller kör i matberedare. Finhacka den rökta laxen. Blanda samman lax och crème fraiche. Smaksätt med vin och krossad grönpeppar. Forma färsen till fyra runda biffar. Lägg en lökring ovanpå varje biff. Häll en rå äggula i lökringen. Lägg övriga tillbehör runt om. Servera med rostat bröd.