4 port.
600 g kummelfilé
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk matolja
50 g skållad, riven mandel
1/2 dl söndersmulat, vitt bröd
1 burk krossade tomater (400 g)
1 tsk salt
1 msk citronsaft
TILL GARNERING:
2 msk flagad mandel
1/2 dl hackad persilja
1 citron
Skala och hacka löken. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta. Tillsätt lök och vitlök och låt löken småkoka. Tillsätt mandel, bröd och tomater med spad. Koka ihop blandningen tills den blir tjock. Lägg fiskfiléerna i en smord, ugnssäker form. Strö på salt och pressad citron. Bred tomatmassan över fisken. Bräsera i ugn, 200°, ca 40 minuter. Garnera med flagad rostad mandel och persilja. Servera med bröd och grönsallad.