Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Kryddig Torsk

4 port.

1 kg torsk
salt
vitpeppar
1 kryddmått finstött fänkål
1 kryddmått timjan
saft av 1/2 citron
1 purjolök
ströbröd
2 msk smör eller margarin

Garnering:

Hårdkokt ägg
1 dl finhackad persilja

Rensa och skölj fisken. Skär den i skivor. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö på salt och kryddor. Häll på citronsaften. Ansa purjolöken, skär i tunna ringar och lägg den på fisken. Sikta över ströbröd och klicka på matfett. Täck med aluminiumfolie. Koka i ugn, 200°, ca 15 minuter. Ta bort aluminiumfoliet, öka värmen till 225° och låt stå ytterligare 5 minuter.