Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Krusbärssås

4 port.

3 dl krusbär
2 dl vatten
2 tsk socker
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin
1 kryddmått riven muskot
1 kryddmått vitpeppar
2 msk hackad persilja

Snoppa och skölj krusbären. Koka dem mjuka i vatten med socker och salt. Spar några bär till garnering. Passera krusbären genom en sil. Koka upp och rör ner mjukt matfett. Smaksätt med muskot och peppar. Rör ner persilja och hela krusbär.