Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Kräftsoppa

4 port.

huvud och klor från 1 kg råa havskräftor
2 liter vatten
2 msk salt

TILL SOPPAN:

2 msk dillfrö
2 msk smör eller margarin
1 liter fiskbuljong eller (1 liter vatten + 2 fiskbuljongtärningar)
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad dill

Koka upp salt och vatten. Lägg ner kräfthuvudena med klor och låt koka 2 minuter. Låt dem kallna i spadet. Rensa ur kräftköttet. Krossa kräftklorna och fräs dem i matfett med dillfrö. Häll på 1/2 liter av fiskbuljongen och koka ca 20 minuter. Sila. Mät kräftspadet och fyll på med fiskbuljong så att det blir 1 liter. Fräs matfett och vetemjöl, späd med vätskan. Låt koka ca 3 minuter. Vispa grädden och blanda ner den med dill och kräftkött i den heta soppan. Servera med bröd och smör.