4 port.
huvud och klor från 1 kg råa havskräftor
2 liter vatten
2 msk salt
TILL SOPPAN:
2 msk dillfrö
2 msk smör eller margarin
1 liter fiskbuljong eller (1 liter vatten + 2 fiskbuljongtärningar)
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
11/2 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad dill
Koka upp salt och vatten. Lägg ner kräfthuvudena med klor och låt koka 2 minuter. Låt dem kallna i spadet. Rensa ur kräftköttet. Krossa kräftklorna och fräs dem i matfett med dillfrö. Häll på 1/2 liter av fiskbuljongen och koka ca 20 minuter. Sila. Mät kräftspadet och fyll på med fiskbuljong så att det blir 1 liter. Fräs matfett och vetemjöl, späd med vätskan. Låt koka ca 3 minuter. Vispa grädden och blanda ner den med dill och kräftkött i den heta soppan. Servera med bröd och smör.