Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Kolja på potatisbädd

4 port.

600 g koljafilé
1 tsk salt
600 g potatis
vatten
salt
1 dl matlagningsgrädde

KRYDDSMÖR:

2 msk smör eller margarin
1 dl finhackad persilja
1 tsk torkad dragon

Sätt ugnen på 200°. Strö salt på fiskfiléerna. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 8 minuter. Häll av potatisvattnet och lägg potatisen i en smord ugnssäker form. Lägg fisken ovanpå. Blanda smöret med persilja och dragon och klicka på fisken. Täck med folie och grädda i ugn i ca 10 minuter. Ta bort foliet och häll på grädden. Låt formen stå ytterligare ca 15 minuter i ugnen. Servera med sallad.