Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Kolja med grönt

4 port.

600 g koljafilé
1 tsk salt
1/2 dl finhackad dill
1/2 finhackad persilja
1/2 dl finklippt gräslök
1 tsk torkad körvel
ca 2 dl fiskbuljong eller (vatten + 1/2 fiskbuljongtärning)
3 msk ströbröd
2 msk smör eller margarin
3 hårdkokta ägg i skivor

Dela fiskfiléerna, strö på lite salt och vänd dem i en blandning av dill, persilja, gräslök och körvel. Lägg dem i en smord, ugnssäker form och häll på fiskbuljongen. Sikta ströbröd över och klicka på matfett. Täck med aluminiumfolie och bräsera i ugn, 200°, ca 20 minuter. Ta bort foliet de sista fem minuterna. Garnera med äggskivor. Servera med potatismos och tomater.