Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Kokt Torsk

4 port.

1 kg torsk

Ta till varje liter vatten:

1 msk salt
1 bit purjolök
persilja
1 bit morot
5 kryddpepparkorn

Rensa och skölj fisken. Lägg den i en fiskkastrull med galler. Häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker fisken. Strö på salt. Sjud upp vattnet och skumma väl. Tillsätt övriga ingredienser. Sjud fisken under lock ca 20 minuter eller tills fiskköttet ser vitt och ogenomskinligt ut. Servera med kokt potatis,ägg- och persiljesås och grönsaker.