Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Kokt Piggvar med smält smör och pepparrot

4 port.

ca 1 kg piggvar
3 tsk salt
1 dl vatten
1 gul lök

Rensa och skölj fisken. Låt huvudet vara kvar men ta bort gälarna. Gnid in fisken med salt och lägg den i en långpanna. Skala och skiva löken. Häll på vatten och lägg i löken. Täck med aluminiumfolie och koka fisken i ugn, 200°, ca 30 minuter. Servera med kokt potatis, smält smör och pepparrot.