Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Kokt Koljafilè

4 port.

600 g koljafilé
1 1/2 tsk salt
6 vitpepparkorn
saft av en 1/2 citron
1 dl finhackad dill
1 dl vatten

Vik fiskfiléerna tvärs över och lägg dem i en gryta. Strö över salt och vitpepparkorn. Pressa citronsaft över och täck med dill. Häll på vatten. Sjud fisken under lock på svag värme i ca 8 minuter. Servera rätten med pressad potatis, sås (gärna från påse) och gröna ärter.