Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Kalassill

4 port.

600 g sill eller strömmingsfilé
1
1/2 tsk salt
1 gul lök
1 msk ströbröd
2 msk smör eller margarin
saft av 1 citron
2 msk vatten
1 dl vispgrädde
1/2 tsk curry
2 msk hackad dill

Strö salt på filéerna och rulla ihop dem. Skala och finhacka löken. Lägg den i botten på en smord ugnssäker form och lägg ruladerna ovanpå. Blanda citronsaft och vatten och häll på. Sikta över ströbröd och klicka på matfett. Grädda i ugn, 225°, ca 25 minuter. Vispa under tiden grädden och blanda ner curry och dill. Bred blandningen över fisken och låt den stå i ugnen ytterligare 5 minuter eller tills rätten är gyllenbrun. Servera med kokt potatis, bönor eller ärter.