Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Joppes Räksallad

6 port.

800 g färska räkor
150 g färska champinjoner
3 tomater
1 burk sparrisknopp
2 hårdkokta ägg
1 salladshuvud

SÅS:

4 msk olja
2 msk vinäger
2 msk vatten
salt
vitpeppar

Skala räkorna. Ansa och skiva champinjonerna. Skär tomaterna i klyftor. Häll av spadet från sparrisen. Skala äggen och skär dem i klyftor. Skölj och strimla salladen. Varva räkorna i en rymlig skål. Blanda samman ingredienserna till vinägrettsåsen och häll den över. Låt salladen stå kallt en stund före serveringen. Lägg upp i portionsskålar och garnera med dillkvistar.