Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Inkokt Strömming

4 port.

1 kg strömming eller 600 g strömmingsfilé

Lag:

4 dl vatten
3/4 dl ättiksprit
2 tsk salt
10 vitpepparkorn
1/2 lagerblad
1 gul lök

Rensa, bena ur och skölj strömmingen eller ta strömmingsfiléer som är färdiga att använda. Rulla ihop filéerna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i en kastrull. Skala och skiva löken. Blanda ingredienserna till lagen och låt den koka upp. Häll lagen över fisken och sjud under lock ca 7-8 minuter. Låt fisken kallna i lagen. Lägg upp den och garnera med dill. Servera med kokt potatis ochpepparrotsmajonäs eller grädde.