Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Inkokt Makrill

4 port.

1 kg makrill

LAG:

1 liter vatten
2 msk ättiksprit
1 msk salt
1 lagerblad
3 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
dill

Rensa och skölj makrillen. Ta bort fenor, huvud och stjärt. Skär fiskarna i 3 – 4 cm tjocka skivor. Koka upp lagen och lägg ner fisken. Sjud den sakta ca 10 minuter. Låt fisken kallna i spadet. Servera med kokt potatis och skarpsås.