6 port.
4 kummelfiléer, ca 900 g
TA TILL VARJE LITER VATTEN:
2 dl vitt vin
1 msk salt
5 kryddpepparkorn
1 liten gul lök
1 bunt dill
GELÉ:
5 blad gelatin
5 dl fiskbuljong
1 äggvita
TILL GARNERING:
dillkvistar
rädisor
Blanda ingredienserna till lagen och låt den koka ca 10 minuter. Dela filéerna i portionsbitar och lägg dem i en låg vid kastrull. Häll lagen över fisken och sjud ca 10 minuter. Låt fisken kallna i lagen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Blanda fiskbuljong, urkramade gelatinblad och lätt vispad äggvita i en kastrull. Sjud upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och låt den stå ca 10 minuter. Sila spade genom kaffefilter. Låt geléet halvstelna. Lägg upp fiskfiléerna på ett stort fat och lägg en dillkvist och rädisskiva på varje filé. Täck fisken med gelé. Låt stelna. Servera med kokt potatis och provensalsk sås.