Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Inkokt Kummel

6 port.

4 kummelfiléer, ca 900 g

TA TILL VARJE LITER VATTEN:

2 dl vitt vin
1 msk salt
5 kryddpepparkorn
1 liten gul lök
1 bunt dill

GELÉ:

5 blad gelatin
5 dl
fiskbuljong
1 äggvita

TILL GARNERING:

dillkvistar
rädisor

Blanda ingredienserna till lagen och låt den koka ca 10 minuter. Dela filéerna i portionsbitar och lägg dem i en låg vid kastrull. Häll lagen över fisken och sjud ca 10 minuter. Låt fisken kallna i lagen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Blanda fiskbuljong, urkramade gelatinblad och lätt vispad äggvita i en kastrull. Sjud upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och låt den stå ca 10 minuter. Sila spade genom kaffefilter. Låt geléet halvstelna. Lägg upp fiskfiléerna på ett stort fat och lägg en dillkvist och rädisskiva på varje filé. Täck fisken med gelé. Låt stelna. Servera med kokt potatis och provensalsk sås.