Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Höst Makrill

4 port.

600 g makrillfilé
1 tsk salt
1 kryddmått citronpeppar
2 msk smör eller margarin
1 purjolök (ca 200 g)
4 syrliga äpplen
1 tsk salt
2 tsk curry
1
1/2 dl kaffegrädde

Strö salt och citronpeppar på makrillfiléerna. Smörj en ugnssäker form. Ansa och skölj purjolöken. Skär den i tunna ringar. Skala äpplena och skär dem i tärningar. Fräs purjolök och äpple mjuka i matfett i en stekpanna. Smaksätt med salt och curry och rör ner grädden. Lägg purjo- och äppleblandningen i formen. Fördela makrillfiléerna ovanpå. Stek i ugn, 200°, ca 25 minuter. Garnera med tomatskivor. Servera med kokt potatis och sallad.