Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Helstekt Torsk med citron

4 port.

1 kg torsk
1 citron
salt
vitpeppar
3 msk smör eller margarin
2 kryddmått örtpeppar
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad dill

Rensa och skölj fisken. Pressa saft ur en 1/2 citron och gnid in fisken. Strö på salt och vitpeppar. Lägg fisken på ett stort aluminiumfolieark. Skär den andra citronhalvan i skivor. Skär ett längsgående snitt utmed ryggraden och stick ner citronskivorna. Blanda matfett med örtpeppar och fördela det över fisken. Strö på persilja och dill. Vik ihop foliet till ett tättslutande paket och lägg det i en långpanna. Stek i ugn, 200°, ca 30 minuter. Servera med pressad potatis och tomatsallad.