Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Helstekt Kummel med lime

4 port.

1 kummel (ca 1 kg)
3 lime
salt
citronpeppar
50 g smör eller margarin
2 kryddmått cayennepeppar
1/2 dl finhackad kryddkrasse
1/2 dl finhackad persilja

Rensa och skölj fisken. Pressa saft ur två lime och gnid in fisken. Skär den tredje limen i skivor. Strö på salt och citronpeppar. Lägg fisken på ett stort aluminiumfolieark. Skär ett längsgående snitt utmed ryggraden på fisken och stick ner limeskivorna. Blanda matfettet med cayennepeppar och fördela över fisken. Strö över finhackat kryddgrönt. Vik ihop foliet till ett tättslutande paket. Lägg fisken i långpanna och stek i ugn, 200°, ca 30 minuter. Servera med pressad potatis och gröna ärter.