Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Havskräftor i krämig Stuvning

4 port.

8 – 10 kokta havskräftor
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl vatten eller vitt vin
1/2 dl tomatketchup
1 tsk frans senap
1 burk crème fraiche (2 dl)
1/2 dl hackad dill

Rensa havskräftorna. Glöm inte köttet i huvud och klor. Dela stjärtarna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i matfett. Smula ner en fiskbuljongtärning. Tillsätt vatten eller vin, tomatketchup och senap. Rör ner crème fraiche och låt stuvningen sjuda upp. Blanda ner dill och kräftkött och låt rätten bli genomvarm. Servera med ris och sallad eller som fyllning i en fransk omelett.


Created by Anders Ivarsson
Copywright
© 1997 by Anders Ivarsson
All rights reserved.