Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Gravad Sik

Att grava sik är inte svårare än att grava lax. Man använder samma proportioner av salt, socker och dill men istället för att filea fisken skär man den i bitar tvärsöver ryggen. Till gravad sik kan man servera stuvad potatis eller kokt mandelpotatis och gravlaxsås.

1 kg sik

TILL GRAVNING:

1 dl salt
3/4 dl socker
1 msk krossad vitpeppar
2 dl hackad dill

Rensa, fjälla och skölj siken. Torka den väl. Skär siken i 2 cm tjocka bitar. Blanda salt, socker och vitpeppar. Varva siken med kryddor och dill i en hög glasburk. Täck över och ställ den kallt 2 dygn. Servera den färdiggravade siken med gravlaxsås eller dillstuvad potatis.