Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Gravad Makrill

4 port.

600 g makrillfilé
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 kryddmått grovt stött vitpeppar
1 dl hackad dill

Gnid in makrillfiléerna med en blandning av socker, salt och vitpeppar. Strö dill på hälften av filéerna. Lägg ihop dem med köttsidorna mot varandra. Lägg fisken i en plastpåse och förslut. Ställ makrillen kallt i ett dygn. Vänd på påsen några gånger. Servera med kokt potatis och gravlaxsås.