Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Gravad Lax i paket

4 port.

1 paket djupfryst bladspenat (250 g)
2 msk smör eller margarin
1 kryddmått vitpeppar
4 hårdkokta ägg
8 skivor gravlax

Tina spenaten och låt den rinna av. Fräs den i smör på svag värme. Smaksätt med vitpeppar. Skala och hacka äggen. Blanda ägg och spenat. Lägg blandningen mellan gravlaxskivorna. Lägg varje portion på ett smort smörpapper. Vik ihop pappret till ett tätt paket. Lägg paketen i en långpanna och sätt in i ugn, 225°, ca 10 minuter. Servera på varma tallrikar. Skär upp paketen med en vass kniv. Servera med dillstuvad potatis.