Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Gråsej med Grönsak

4 port.

600 g sejfilé
1 tsk salt
2 ägg
2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1 kryddmått cayennepeppar

TILL STEKNING:

smör eller margarin

GRÖNSAKER:

3 msk smör eller margarin
4 gula lökar
1 burk krossade tomater (400 g)
2 gröna paprikor
1/2 dl finhackad persilja

Strö lite salt på fiskfiléerna. Doppa dem i uppvispat ägg. Vänd i ströbröd blandat med salt och cayennepeppar. Stek fisken långsamt i matfett tills den blir guldbrun. Lägg upp på serveringsfat och håll varmt. Skala löken och skär den i skivor. Skölj paprikorna och skär dem i bitar. Fräs löken i matfett. Tillsätt tomater och paprika. Sjud grönsakerna i ca 10 minuter. Strö över persilja. Servera med kokt eller pressad potatis.