Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Fylld ugnsstekt Torsk

4 port.

1 kg torsk
3/4 msk salt
4 grovhackade tomater
15 skivade gröna oliver
1/2 citron
1 ägg
2 msk ströbröd
1 msk smör eller margarin
2 dl grädde

Rensa och skölj fisken. Gnid in den med salt. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Fyll den med tomater och oliver. Pressa citronsaft över. Pensla med uppvispat ägg och sikta ströbröd över. Klicka på matfett. Stek fisken i ugn, 225°, tills den får färg. Ös då och då. Späd med grädden efter 15 minuter. Stek fisken i ytterligare 15 minuter. Garnera med citronklyftor. Servera med kokt potatis.