Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Fiskturbaner med Räksås

4 port.

600 g rödtungafilé
salt

RÄKSÅS:

2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1/2 dl fiskbuljong eller (vatten + 1/2 fiskbuljongtärning)
1 dl vitt vin
2 äggulor
1
1/2 dl vispgrädde
salt
1 msk hackad dill
250 g färska räkor

TILL GRATINERING:

1 dl riven ost

Dela filéerna på längden och strö på salt. Rulla ihop dem. Ställ fiskrulladerna i en smord ugnssäker form. Fräs matfett och vetemjöl. Späd med fiskbuljong och vin. Koka såsen under omrörning några minuter. Vispa ihop äggulor med vispgrädde och blanda ner i såsen under kraftig omrörning. Smaksätt med salt. Tillsätt dill. Skala och hacka räkorna och blanda ner dem i såsen. Häll såsen över fisken och strö över riven ost. Gratinera i ugn, 200°, ca 35 minuter. Servera med kokt potatis och grönsaker.