4 port.
600 g rödtungafilé
salt
RÄKSÅS:
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl fiskbuljong eller (vatten + 1/2 fiskbuljongtärning)
1 dl vitt vin
2 äggulor
11/2 dl vispgrädde
salt
1 msk hackad dill
250 g färska räkor
TILL GRATINERING:
1 dl riven ost
Dela filéerna på längden och strö på salt. Rulla ihop dem. Ställ fiskrulladerna i en smord ugnssäker form. Fräs matfett och vetemjöl. Späd med fiskbuljong och vin. Koka såsen under omrörning några minuter. Vispa ihop äggulor med vispgrädde och blanda ner i såsen under kraftig omrörning. Smaksätt med salt. Tillsätt dill. Skala och hacka räkorna och blanda ner dem i såsen. Häll såsen över fisken och strö över riven ost. Gratinera i ugn, 200°, ca 35 minuter. Servera med kokt potatis och grönsaker.