Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Fisksnäckor

4 port.

600 g filé rödtunga (eller annan plattfisk)
5 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
2 tsk salt
3 kryddpepparkorn
1 liten gul lök i skivor
några dillkvistar

TILL GARNERING:

2 hårdkokta ägg i klyftor
gurkskivor
dillkvistar

Blanda ingredienserna till lagen och låt den koka ca 10 minuter. Dela varje fiskfilé på längden i två smala filéer. Rulla ihop dem till en platt ”snäcka” och fäst med tandpetare. Lägg fisksnäckorna i en låg kastrull och häll koklagen över. Sjud 5-6 minuter. Låt fisken kallna i lagen. Lägg upp fisksnäckorna på sallatsblad. Garnera med äggklyftor, gurka och dill. Servera med potatis eller ris och gräslökssås.