4 port.
1 kg gråsej
2 dl långkornigt ris
4 msk smör eller margarin
3 dl vatten eller torrt vitt vin
1/2 purjolök
1 tsk curry eller paprika
salt
vitpeppar
1 burk tomater (400 g)
1 fiskbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1 pkt djupfrysta ärter (250 g)
2 msk finklippt persilja
Rensa, filéa och skölj fisken eller ta filéer som är färdiga att använda. Skär filéerna i bitar. Fräs riset i fettet. Häll på vatten eller vin. Sjud riset i 5 minuter. Skölj och strimla purjolöken fint. Blanda ner fisk, purjolök och kryddor. Tillsätt tomater, buljongtärning och en vitlöksklyfta. Täck med lock. Låt risotton sjuda ca 20 minuter. Tillsätt ärterna strax innan rätten är färdig. Strö finklippt persilja över.