Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Fiskrisotto

4 port.

1 kg gråsej
2 dl långkornigt ris
4 msk smör eller margarin
3 dl vatten eller torrt vitt vin
1/2 purjolök
1 tsk curry eller paprika
salt
vitpeppar
1 burk tomater (400 g)
1 fiskbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1 pkt djupfrysta ärter (250 g)
2 msk finklippt persilja

Rensa, filéa och skölj fisken eller ta filéer som är färdiga att använda. Skär filéerna i bitar. Fräs riset i fettet. Häll på vatten eller vin. Sjud riset i 5 minuter. Skölj och strimla purjolöken fint. Blanda ner fisk, purjolök och kryddor. Tillsätt tomater, buljongtärning och en vitlöksklyfta. Täck med lock. Låt risotton sjuda ca 20 minuter. Tillsätt ärterna strax innan rätten är färdig. Strö finklippt persilja över.