Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Fiskfilé med Amerikansk sås

4 port.

11/2 kg rödtunga
salt
citronsaft

SÅS:

1 gul lök
3 msk kapris
3 msk smör eller margarin
3 äggulor
3 msk hackad persilja
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprika
1 msk citronsaft

Rensa och filéa fisken. Strö på salt och pressa citronsaft över. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form. Sjud i ugn, 225°, ca 15 minuter eller tills fisken är så gott som färdig. Skala löken och riv den. Hacka kaprisen, rör smöret poröst och tillsätt äggulorna en i taget. Blanda ner de övriga ingredienserna. Ställ skålen i hett vatten och rör kraftigt om såsen skär sig. Ta ut fisken ur ugnen och bred såsen över. Gratinera rätten i ugn, 250°, ca 5 minuter. Servera med kokt potatis eller pressad potatis och någon grönsak.