Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Fisk med limeströssel

4 port. (Lättlagad ugnsrätt med frisk smak av lime)

600 g rödspättafiléer (eller annan plattfisk)
1 tsk salt
rivet skal och pressad saft av 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja
3 msk ströbröd
1 tsk fransk senap
3 msk olja eller smält smör

Sätt ugnen på 225°. Vik ihop fiskfiléerna och lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Salta och häll över limesaften. Rör ihop limeskal, vitlök, persilja, ströbröd, senap och olja eller smält smör. Bred ut röran över filéerna. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera fisken med kokta grönsaker och ris eller potatis.