Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Fisk i Lergryta

4 port.

1-2 sikar (11/4 kg)
2 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 gul lök
200 g champinjoner
3 msk smör eller margarin
1 dl finhackad persilja
saft av 
1/2 citron

Lägg lergrytan i vatten ca 1 timme innan den ska användas. Rensa och skölj fisken och ta bort huvud och fenor. Gnid in fisken med salt och citronpeppar. Skala och hacka löken. Rensa och skiva champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i matfett. Tillsätt persilja. Täck botten i lergrytan med champinjonfräset. Lägg fisken ovanpå. Pressa över citronsaft. Lägg lock på grytan och sjud i ugn, 150°, ca 1 timme. Servera med potatis och sallad.