Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Fin Kräftsås

4 port.

5 grovkrossade vitpepparkorn
1 kryddmått salt
1,5 msk vinäger
1,5 msk vatten
3 äggulor
75 g smält smör
saft av 1/2 citron
2 msk riven färsk pepparrot
1/2 msk tomatpuré
2 msk finhackad persilja
8 hackade, kokta havskräftstjärtar

Koka ihop vitpeppar, salt, vinäger och vatten tills en tredjedel av vätskan återstår. Sila ifrån pepparkornen och ställ kastrullen i vattenbad. Vispa ner äggulorna och sjud upp under kraftig vispning. Fortsätt vispningen och tillsätt smält smör i små portioner. Tillsätt lite vatten om såsen blir för tjock. Smaksätt med citronsaft, färskriven pepparrot, tomatpuré och persilja. Blanda ner hackade kräftstjärtar och servera såsen till grillad fisk och fiskfärs.