Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Fin Fisksallad

4 port.

500 g kummelfilé

MARINAD:

2 gula lökar
1 tsk worcestersås
1 tsk salt
1 tsk senap
2 msk vitt vin


2 dl hackad pickles
2 tomater i klyftor
2 msk vinäger
6 msk matolja

Skala lökarna, riv dem på rivjärn och blanda worcestersås, salt senap och vin. Häll denna marinad över fisken och låt den dra en timme. Sjud fisken i marinaden ca 10 minuter. Låt fisken kallna och dela den i bitar. Lägg fisk, pickles och tomater i en salladsskål. Blanda fiskspadet med vinäger och matolja. Häll såsen över och blanda salladen väl. Servera med smör och pain riche.