Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Filea rund fisk

Rensa fisken först och ta ut inälvorna.

1) Lägg fisken som bilden visar. Ta ett stadigt tag i huvudet. Stick in kniven bakom gällocket och låt kniven följa ryggbenet ner mot stjärten.

2) Vänd fisken och skär loss den andra filén på samma sätt.

3) Putsa filéerna. Skär bort bukhinnan och småbenen där fenorna har suttit.

4) Ska filéerna vara skinnfria så lägg filén med skinnsidan ner. Skär loss skinnet nere vid stjärten. Håll i skinnet med ena handen och låt kniven glida mellan skinn och fiskkött.