Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Festspätta

4 port. (Ost och skinkfyllda spättarullar som får koka i en ljuvlig örtsås. Lättlagat och läckert)!

12 rödspättafiléer ca 600 g
6 tunna skivor parmaskinka eller rökt skinka
12 skivor ost t ex Grevé

SÅS:

1 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin (1 msk pressad citron + vatten)
2 dl vispgrädde
1 tsk salvia
1 tsk basilika

Lägg ut fiskfiléerna på ett skärbräde. Salta och peppra dem lätt. Lägg en halv skinkskiva och en ostskiva på varje filé. Rulla ihop dem. Vispa ut mjölet i vattnet i en traktörpanna eller i en låg vid gryta. Tillsätt smulad buljong, vin, grädde och örter. Låt såsen koka upp och vispa hela tiden. Lägg ner fiskrullarna i såsen och låt dem sjuda på svag värme under lock 5 – 7 minuter. Strö eventuellt över lite färska örter. Servera med pressad potatis och lättkokt vårlök.