4 port. (Ost och skinkfyllda spättarullar som får koka i en ljuvlig örtsås. Lättlagat och läckert)!
12 rödspättafiléer ca 600 g
6 tunna skivor parmaskinka eller rökt skinka
12 skivor ost t ex Grevé
SÅS:
1 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin (1 msk pressad citron + vatten)
2 dl vispgrädde
1 tsk salvia
1 tsk basilika
Lägg ut fiskfiléerna på ett skärbräde. Salta och peppra dem lätt. Lägg en halv skinkskiva och en ostskiva på varje filé. Rulla ihop dem. Vispa ut mjölet i vattnet i en traktörpanna eller i en låg vid gryta. Tillsätt smulad buljong, vin, grädde och örter. Låt såsen koka upp och vispa hela tiden. Lägg ner fiskrullarna i såsen och låt dem sjuda på svag värme under lock 5 – 7 minuter. Strö eventuellt över lite färska örter. Servera med pressad potatis och lättkokt vårlök.