Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Bräserad Lax i skivor

4 port.

4 skivor lax av mittbiten (ca 800 g)
3 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1 dl fiskbuljong eller (vatten +
1/2 fiskbuljongtärning)
2 dl vispgrädde
1/2 dl torrt vitt vin
1 dl finhackad dill

Skrapa bort fjällen på fiskskivorna och torka dem väl. Stek dem vackert guldbruna på båda sidor i matfett i ganska varm stekpanna. Salta och peppra efteråt. Späd med fiskbuljong, grädde och vin och låt sjuda ihop ca 5 minuter. Strö över dill. Servera gärna direkt ur pannan med kokt potatis, citronklyftor och grönsallad.