Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Blåkokt Regnbåge

4 port.

2 regnbågsöringar (ca 500 g/st)
1 dl vinättika

TA TILL VARJE LITER VATTEN:

1 msk salt
5 vitpepparkorn
1/2 morot
1 liten gul lök
persiljekvistar

Blanda ingredienserna till lagen och koka den ca 10 minuter. Smaksätt buljongen mera om det behövs. Rensa fisken. Ta bort huvudet. Skölj fiskarna invändigt, så att inte slem och fjäll sköljs bort. Lägg dem i en låg kastrull. Värm vinättikan och häll den över fisken. Häll lagen över . Täck med smort smörpapper. Sjud fisken i ca 15 minuter. Ta upp regnbågslaxen och lägg den på varmt serveringsfat. Garnera med persilja och citronklyftor. Servera med kokt potatis och hollandaise.