Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Ansjovisspäckad Torsk

4 port.

1-11/2 kg torsk
1/2 msk salt
8 ansjovisfiléer

TILL PANERING:

1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 msk riven ost

TILL STEKNING:

2 msk smör eller margarin
1
1/2 dl vatten
1 dl grädde
(soya)

Rensa och skölj fisken. Gnid in den med salt. Skär 4 små snitt på var sida om ryggbenet och stick in ansjovisfiléerna. Pensla fisken med uppvispat ägg och strö på en blandning av ströbröd och riven ost. Lägg fisken med ryggen uppåt på ett smort ugnssäkert fat eller i en liten långpanna. Låt paneringen torka något innan fisken steks. Klicka på fett och stek i ugn, 225°, ca 40 minuter. Ös då och då med stekfettet. Späd med grädde och vatten när fiken fått färg så den inte blir torr. Smaksätt skyn med soya om det behövs. Servera med kokt potatis, sky och grönsaker.