4 port.
1-11/2 kg torsk
1/2 msk salt
8 ansjovisfiléer
TILL PANERING:
1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 msk riven ost
TILL STEKNING:
2 msk smör eller margarin
11/2 dl vatten
1 dl grädde
(soya)
Rensa och skölj fisken. Gnid in den med salt. Skär 4 små snitt på var sida om ryggbenet och stick in ansjovisfiléerna. Pensla fisken med uppvispat ägg och strö på en blandning av ströbröd och riven ost. Lägg fisken med ryggen uppåt på ett smort ugnssäkert fat eller i en liten långpanna. Låt paneringen torka något innan fisken steks. Klicka på fett och stek i ugn, 225°, ca 40 minuter. Ös då och då med stekfettet. Späd med grädde och vatten när fiken fått färg så den inte blir torr. Smaksätt skyn med soya om det behövs. Servera med kokt potatis, sky och grönsaker.