Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Ansjovisgratinerad Makrill

4 port.

600 g makrillfilé
1/2 citron
1 burk ansjovisfilé (50 g)
2 dl kaffegrädde
ströbröd

Skölj makrillfiléerna och låt dem rinna av. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form och pressa citron över. Finhacka ansjovisen och blanda ner den i grädden. Använd ansjovisspadet också. Häll ansjovisgrädden över fisken. Strö över ströbröd. Grädda i ugn, 200°, ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och en sallad.