Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Aïolisås

10 port.

3-4 klyftor vitlök
2 äggulor
2,5 dl olivolja (eller annan matolja)
1/2 tsk salt
1 msk citronsaft
peppar

Pressa vitlöken genom vitlökspress. Blanda äggulan med vitlöken. Tillsätt oljan under kraftig omrörning, först droppvis och därefter i en fin stråle. Såsen ska bli tjock och blank. Blanda i ett par teskedar kallt vatten om den blir för tjock. Smaksätt såsen med salt och nymald peppar. Såsen kan användas som skaldjursdip, till kokta grönsaker, mustiga fisksoppor och stekt fisk.