Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Om Fiskbasen.se

Fiskbasen.se har en lång historia och drogs igång redan i mitten av 90-talet som en del i att locka besökare till en tidig fiskbutik på nätet. Intresset för fisk har alltid funnits där, men växte sig snabbt starkare. Intresset i kombination av nyfikenhet skapade Fiskbasen.se. Namnet kommer från dess engelska motsvarighet Fishbase.org. Det du inte hittar hos oss, hittar du garanterat där.

Fiskbasen.se drivs ideellt med ambitionen att bli Sveriges största fiskguide.  Till dagens datum finns knappt 300 fiskar beskrivna. Dessutom har ett gediget fisklexikon skapat för att läsaren ska kunna hitta namnet på fisken de söker på olika språk. Vi har även beskrivet runt 220 olika fiskrecept – Allt från helstekt abborre till sillsås. Tyvärr gick alla våra receptbilder förlorade för några år sedan i samband med att en hårddisk kraschade. Vi är därför tacksamma om ni som läsare skickar in bilder på era kulinariska konstverk som vi kan använda som beskrivning för andra.

Med ambitionen att växa till Sverige största sida om fisk önskar vi även samla information om fiskbutiker, sportfiske och turism. Om du sugen på färsk fisk hoppas vi kunna erbjuda ett bra alternativ i form av en lokal fiskhandlare. Om du istället ska till norrland och fiska, är vår målsättning att vi ska hunnit ge dig några tips på bra fiskeställen.

Vi får mycket frågor skickade till oss, tyvärr så hinner vi inte med att svara på alla. På lite sikt hoppas vi kunna lägga till ett forum där alla intresserade läsare och dela med sig av sina kunskaper och frågor. Tillsammans kan vi bygga vidare på den svenska fiskbasen.

Delar du vårt fiskintresse?  Skulle du vilja vara med och vidareutveckla Fiskbasen.se? Hör gärna av dig!