Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Ugnsstekt Gädda

4 port.

1-11/4 kg gädda eller 600 g gäddfilé
2 tsk salt

TILL PANERING:

1 msk smält smör eller margarin
1 äggula
2 msk ströbröd
2 msk riven ost

TILL STEKNING:

2 msk smör eller margarin
3 dl grädde

Rensa, skölj och filea fisken eller ta gäddfilé som är färdig att använda. Torka filéerna och strö på salt. Blanda fettet och gulan till paneringen. Pensla filéerna med blandningen. Vänd i ströbröd blandat med ost. Lägg filéerna på ett smort ugnssäkert fat. Klicka på fett och stek i ugn 225°, ca 30 minuter. Ös då och då med stekfettet. Späd med grädde när fisken fått färg så den inte blir torr. Servera med kokt potatis eller kokt ris och grönsallad.