4 port.
1 kg sik
2 tsk salt
TILL FYLLNING:
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 burk omelettchampinjoner
1/2 dl finklippt persilja
3 msk rivet vitt bröd
2 msk citronsaft
TILL PANERING:
1 ägg
2 msk ströbröd
1/2 tsk salt
2 kryddmått citronpeppar
TILL STEKNING:
1 smör eller margarin
Fjälla, rensa och skölj fisken. Ta bort huvudet och klipp fenorna. Gnid in fisken med salt. Skala och hacka löken. Fräs den i matfett. Tillsätt champinjoner, persilja, rivet bröd och citronsaft. Fyll fisken med blandningen och fäst ihop buken med tandpetare. Lägg fisken på smord aluminiumfoile och pensla med uppvispat ägg. Sikta ströbröd, blandat med salt över och klicka på fett. Vik ihop foliet till ett paket och stek i ugn, 225°, ca 35 minuter. Öppna foliet de sista 5 – 6 minuterna så fisken får färg. Servera med kokt potatis, grillade tomater och gröna bönor.