Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Ugnsstekt fylld Sik

4 port.

1 kg sik
2 tsk salt

TILL FYLLNING:

1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 burk omelettchampinjoner
1/2 dl finklippt persilja
3 msk rivet vitt bröd
2 msk citronsaft

TILL PANERING:

1 ägg
2 msk ströbröd
1/2 tsk salt
2 kryddmått citronpeppar

TILL STEKNING:

1 smör eller margarin

Fjälla, rensa och skölj fisken. Ta bort huvudet och klipp fenorna. Gnid in fisken med salt. Skala och hacka löken. Fräs den i matfett. Tillsätt champinjoner, persilja, rivet bröd och citronsaft. Fyll fisken med blandningen och fäst ihop buken med tandpetare. Lägg fisken på smord aluminiumfoile och pensla med uppvispat ägg. Sikta ströbröd, blandat med salt över och klicka på fett. Vik ihop foliet till ett paket och stek i ugn, 225°, ca 35 minuter. Öppna foliet de sista 5 – 6 minuterna så fisken får färg. Servera med kokt potatis, grillade tomater och gröna bönor.