Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Hollandaise

Hollandaise innehåller ägg och fett. Den hör till den finare matlagningen och kan vara lite besvärlig att laga till då den gärna vill skära sig.

4 port.

5 krossade vitpepparkorn
1 msk vinäger
4 msk vatten
3 äggulor
150 g smält smör eller margarin
cayennepeppar
1 msk citronsaft

Koka ihop vatten och vinäger med pepparkorn tills knappt hälften av vätskan återstår. Sila blandningen och häll den tillbaka i kastrullen. Vispa ner gulorna och sjud såsen i vattenbad tills den börjar tjockna. Tillsätt smält fett i en smal stråle och vispa kraftigt hela tiden. Vispa kraftigt hela tiden. Vispa såsen blank, tjock och pösig. Smaksätt med cayennepeppar och citronsaft. Servera till kokt fisk och fiskaladåb.