Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Helstekt Röding

6 port.

ca 11/2 kg röding
1
1/2 tsk salt
1 ägg
ströbröd
smält smör eller margarin

Rensa fisken och ta bort gälarna. Gnid in fisken med salt. Lägg den i en smord långpanna. Pensla med uppvispat ägg och strö på ströbröd. Droppa smält matfett över. Stek i ugn, 225°, ca 40 minuter. Ös fisken under stekningen med matfett. Servera rödingen med potatis, sallad och örtsmör.