Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Grillad Makrill

4 port.

1 kg makrill eller 600 g makrillfilé

MARINAD:

3 msk matolja
3 msk citronsaft
1 liten riven rödlök
5 krossade vitpepparkorn
1 kryddmått cayennepeppar
2 tsk salt

Rensa , filéa och skölj makrillen eller ta makrillfiléer som är färdiga att använda. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg ner makrillfiléerna. Låt stå svalt ca 1 timme. Vänd filéerna då och då. Ta upp dem och låt dem rinna av. Grilla dem 4-5 minuter på var sida i grill , eller i stekpanna utan fett. Lägg upp fisken på varmt serveringsfat och servera med kokt eller bakad potatis, spenat eller aromsmör.