Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Gösfilé på spenatbotten

4 port.

600 g gösfilé
1
1/2 tsk salt
1 msk smör eller margarin
1 paket djupfryst hel spenat (250 g)

TILL GRATINERING:

1 sats hollandaisesås (påse eller djupfryst) eller gör egen hollandaisesås

Torka av gösfiléerna och strö på salt. Smörj en ugnssäker form. Lägg den tinade spenaten i botten och fisken ovanpå. Klicka på lite matfett. Täck med aluminiumfolie. Bräsera fisken i ugn, 200°, ca 25 minuter eller tills fiskköttet är fast och ogenomskinligt. Gör hollandaisesåsen enligt anvisning på förpackning (eller recept). Bred såsen över fisken. Gratinera i ugn, 275°, ca 5 minuter eller tills ytan fått fin färg. Strö över finhackad röd paprika och servera med citronklyftor och kokt potatis.