Skip to content

Välkommen till Fiskbasen.se! Vi har samlat information om mer än 280 olika fiskar i svenska vatten. Vår vision är att sprida kunskap om svenska fiskar, vattendrag och natur. Vi vill leva upp till Fiskbasen.se – Allt om svensk fisk! Förutom mängder av fiskar hittar du fiskrecept, diskussioner kring miljö och utfiskning samt samlingssidor för sportfiskare, färsk fisk och bästa fiskeställena. Välkommen till Sveriges sida om fisk!

Västerås Fiskeklubb

Västerås FK är en fiskeklubb för alla som intresserar sig av fiske och har funnits sedan 1951. Klubben har idag mellan trettio och fyrtio aktiva medlemmar, juniorer, seniorer, veteraner, pensionärer. Medlemmarna består av både herrar och damer. och vi har vårt säte i Västerås. I huvudsak bedriver klubben pimpelfiske på is efter abborre och vi genomför ca 8 st egna klubbtävlingar per säsong med gemensam avresa. Denna brukar annonseras på vår hemsida men även på vår Facebooksida och har sin start i Västerås.

Klubbtävlingarna är för medlemmar först och främst. Det går bra att prova på nån gång innan man bestämmer sig för att bli medlem såklart. Pimpeltävlingarna gäller uteslutande Abborrar.  Den som fått ihop mest vikt under tävlingen i respektive klass vinner. Normalt delar vi in klasserna i juniorer, seniorer, veteraner och damer beroende på vilka som dyker upp anpassar vi oss dock. På vissa tävlingar har vi också ett pris även för största fisken. Vanligtvis fiskar vi normalt på isarna runt Västerås och då framför allt i Mälaren. Normalt bör isen vara minst 15 cm tjock och en temperatur över -18 º C för att vi skall köra en tävling i pimpelfiske. Viktigt att komma ihåg är att allt fiske på egen risk. Några entusiaster deltar även i regionens öppna tävlingar, ofta med mycket framstående placeringar.Sommartid arrangeras bland annat klubbmästerskap i mete, en klubbtävling i mete efter regnbåge i någon av bergslagens olika hyrsjöar.

Medlem blir du lättast genom att kontakta oss. Hos oss är alla välkomna. Gällande kläder är det sunt förnuft som gäller. På vintern är det viktigt att du har vindtäta kläder och anammar lager på lager metoden. Det betyder att du klär dig i flera lager så du kan justera värmen. varma torra stövlar eller kängor, gärna en mössa som skyddar nacke och öron, gärna avklippta fingervantar i ett material som ej suger upp vatten. Utrustningen när vi pimpelfiskar på Mälaren består av isdubbar med skydd för skäret, pimpelspön med lina, , pirkar mellan 40-60mm, limkrokar i olika färger och nyanser i krokstorlekar melan 8-12.

För att bli medlem behöver du kontakta oss. Priset ligger på 50 kronor för juniorer och räknas tills det år man fyller 21. Damer och Pensionärer betalar 150 kr per år medan Veteraner och Seniorer 200 kr. Våra medlemsmöten har vi i vår hyrda lokal. Klubbens hyr in sig och håller sina medlemsmöten i Kvartersgården Vinkeln Bangatan 39 A.

Vi är ett glatt gäng som sporrar och stöttar varandra. Vilken upplevelse är inte större än den man delar med sina kamrater.

Vill du veta mer? Besök: www.vasterasfk.se